VISITA IN-STORE: DETALLES GENERALES

Google Pay se utiliza para realizar compras sencillas y rápidas desde su móvil en terminales sin contacto en las tiendas. Los compradores calificados realizarán compras en las tiendas para probar la funcionalidad de la aplicación Google Pay.

Se requieren dos compras, así como observaciones y fotografías de la cartelería de Google Pay y las terminales de transacción.

Se requiere entendimiento sobre cómo utilizar Google Pay en su smartphone. Si no está seguro de cómo usar la aplicación, busque las instrucciones a través de una búsqueda de Google.

PREPARACIÓN: UTILIZAR LA APP DE GOOGLE

Instalación de Google Pay:

1. Abra la aplicación de Configurarción de su teléfono y asegúrese de que NFC está encendido.

2. El servicio de ubicación de su dispositivo debe estar encendido para llevar a cabo esta visita.

3. Abra la aplicación de Google Pay y siga las instrucciones de instalación.

1. Puede que necesite establecer un PIN, patrón, contraseña o bloqueo de pantalla con huella digital.

4. Cuando se le solicite agregar una tarjeta de crédito a Google Pay:
    1. Ingrese una tarjeta de crédito o débto válida y que sea compatible con Google Pay
    2. Ingrese una SEGUNDA tarjeta de débito o crédito válida y que sea compatible con Google Pay. Esta será utilizada para realizar la segunda compra en la tienda. Cada compra requiere utilizar una tarjeta de crédito única.
  5. Usuarios de Samsung: asegurarse de revisar la Guía de Elemento Seguro antes de comprar. Puede obtener esta guía de su coordinador.

Google Pay no funcionará en los teléfonos que:
  • Ejecuten una versión de Android anterior a Lollipop (5.0)
  • Ejecuten versiones de desarrollador de Andriod
  • Root, rom personalizado o cuyo sofware de fábrica haya sido modificado
  • Utilizen Samsung MyKnox
  • No hayan sido probados y aprobados por Google
  • Tengan un bootloader desbloqueado

Los modelos de dispositivo que no son compatibles con Google Pay incluyen:
  • Elephone P9000 Evo 4G LTE
  • Nexus 7 (2012) Samsung Galaxy Note III Samsung Galaxy S3 Samsung Galaxy Light

Si Google Pay ya está instalado en su dispositivo, asegúrese de que tiene la última versión tanto de Google Pay como de Google Play

Para confirmar que tiene la última versión, puede revisar si la aplicación está actualizada en cada aplicación: (Configuración > Aplicaciones> Google Pay y Configuración > Aplicaciones > Servicios de Google Play)

O puede buscar la aplicación Google Play Store y ver si aparece la opción “Actualizar”

PREPARACIÓN: RECOLECTAR INFORMACIÓN DE SU DISPOSITIVO

Las primeras preguntas de cada encuesta completada solicitarán la siguiente información. Si, luego de intentar localizar esta información en su dispositivo, no tiene éxito, por favor, busque en Google cómo localizar la información que necesita ingresar.

1. NÚMERO DE SERIE DEL DISPOSITIVO: El número de serie del dispositivo debe ser informado en su encuesta. Para encontrarlo, vaya a la sección “SOBRE” en la Configuración del teléfono. Puede aparecer como “VERSIÓN”.

También puede encontrar el número de serie de su dispositivo marcando #06#.

2. ANDROID OPERATING SYSTEM (OS): El sistema operativo de su dispositivo debe ser informado en su encuesta. Para localizar el sistema operativo (OS), vaya a la sección “SOBRE” en la Configuración de su dispositivo. Puede aparecer como “VERSIÓN”.
  3. VERSIÓN DE GOOGLE PLAY SERVICES: La versión de los servicios de Google Play debe ser informada en su encuesta. Puede encontrarla visitando “GOOGLE PLAY” en la Configuración de su dispositivo.

Para realizar la visita y completar la encuesta, se requiere utilizar la aplicación Presto Insta-shops. Cada encuesta será aceptada a través de esta aplicación, al igual que aquellas completadas y enviadas.

Se requiere que usted ingrese los resultados de sus evaluaciones inmediatamente al abandonar cada locación. Cualquier visita que no sea entregada dentro de las 8 horas será automáticamente quitada de su cuenta y quedará disponible para ser completada por otro comprador.

Descargue la aplicación Presto Insta-shops a través de la tienda en su Android o visite www.prestomap.com para crear una cuenta o ver las oportunidades disponibles.

Se le dará un código único de acceso para que vea las oportunidades relacionadas con este proyecto. Corrobore con su coordinador si necesita asistencia con la aplicación antes de comenzar a comprar.

FOTOGRAFÍAS REQUERIDAS: Durante su visita asignada, se requerirá que tome las siguientes fotografías:

1. TODA la señalética de aplicaciones de pago: Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, etc.
  2. La terminal (el dispositivo utilizado para procesar los pagos móviles y de tarjetas de débito y crédito).
  3. Su recibo.
  4. El recibo digital. Este es el recibo que encontrará en la aplicación luego de la compra.

Se requieren fotografías claras para todas las visitas. Si no provee la documentación gráfica de la señalética, el recibo y la terminal en la caja registradora, su encuesta puede ser rechazada.

PREPARACIÓN: ACTIVACIÓN DE INFORMES DE ERROR

Si alguna transacción falla mientras compra, se requiere que usted envíe un informe del error. Se proveen detalles de cómo generar un informe de error más abajo en este instructivo.

Para preparar su dispositivo para este tipo de situación, complete los siguientes pasos ANTES DE REALIZAR ALGUNA COMPRA. Este es un paso que deberá realizar una sola vez antes de comenzar.

No es necesario que se repita la acción para realizar otros informes de error adicionales:

1. En su móvil/tablet, vaya a Configuración -> Acerca del teléfono-> seleccione "Número de compilación[J1] " siete (sí, siete) veces. Luego, las opciones de desarrollador aparecerán en la Configuración.

2. Vaya a Opciones de desarrollador y habilite Opciones de desarrollador (botón de ENCENDIDO/APAGADO arriba).

3. Deslice la pantalla hacia abajo y habilite “Depuración USB” (cerca del final de la pantalla).

4. Luego, dos líneas abajo, habilite la opción de "Acceso directo al informe de error, Mostrar un botón en el menú de encendido para tomar un informe de error".

REALIZAR LA AUDITORÍA

Rotación de shopper: Los shoppers deberán comprar en cada locación física una vez cada 30 días. Usted podrá comprarle al mismo vendedor en una locación diferente dentro de los 30 días.

Una vez que llegue a su locación asignada, observe si se ve la señalética que se muestra a continuación dentro o fuera del edificio. Usualmente, estos logos están ubicados en la terminal de autoservicio, en la pantalla de la terminal de pago, cerca de la caja registradora o en la puerta de ingreso. Se requiere que usted tome fotografías de cualquier señalética de pago móvil que vea, y que haga esto de manera encubierta.

Puede hacer esto mientras pasea por la tienda o luego de realizar una prueba de compra.

Puede llevar el segundo ítem para la segunda transacción si así lo prefiere.

Siga los siguientes pasos para completar de manera exitosa su primera prueba:

1.  Entréguele al cajero su primer ítem a comprar y pregunte: ”¿Acepta Google Pay?”

Si aceptan Google Pay

Confirme que desearía utilizar Google Pay para comprar su primer producto.

Toque su teléfono en la terminal para intentar pagar. Observe cuántas veces hace falta “cliquear” para que se procese el pago.

*Nota: Si su transacción falla luego de tres intentos, deberá
    retirarse sin comprar nada y deberá documentar lo sucedido
    en la encuesta. No debe intentar hacer la segunda compra.
    Dispositivos Huawei: la pantalla debe estar desbloqueada
    antes de intentar los “cliqueos”.

Si no aceptan Google Pay

Se requiere que pregunte si puede utilizar Google Pay de todos modos.

• Si su intento funciona, continúe con su transacción.
    • Si su intento falla, retírese sin comprar nada y envíe un informe de error.

NOTA: Las fotografías requeridas deberán ser igualmente cargadas en este caso.

*Las fotos incluyen: cualquier señalética de pago móvil que vea en la tienda o en la puerta.

Tapping Tips

• NFC communication should occur within the span of a couple inches, so phone placement may not need to be exact. If communication between phone and terminal does not occur, try adjusting the tap location.
      • It may be useful to look up where your device’s NFC antenna is located. Often it is on a corner or top of the phone and other times closer to the center.
      • Terminals may have an NFC icon to denote where the terminal antenna is located.
    • Successful communication may require a few seconds of NFC contact. A literal “tap”(touching the phone to the terminal then removing the phone instantly) might not provide a successful connection. Place, hold, and then remove once you see the green checkmark in Google Pay.
    • Huawei Devices – screens must be unlocked prior to attempting to make taps
    These are examples of where you may find the NFC icon.

2. While at the checkout register, take a photo of the terminal: The terminal is the device used to process electronic payments. Capture this photo in a covert manner and include any mobile payment signage you see in this immediate area.

Some common terminal examples include:
    You will be required to document the brand of the terminal you use in your survey. If you can capture the model as well, please add it to your comments. It is important to look closely for this information at the cash register.

3. Upon successful completion of your first transaction:
    1. Lock your phone. Unlock your phone.
    2. Go into your Google Pay app and change the default card to the second card you preloaded into the app.

-This can be done while standing at the register or you can walk away, select your 2nd item to purchase and come back to the register.

3. Follow the same steps for your 2nd purchase using the different card.

NOTE: If your first transaction is successful but your SECOND transaction fails –take out the physical card that you used for the 2nd purchase attempt and pay for your item with the physical credit card.
    4. A physical credit card should only be used if the 1st transaction is successful and the 2nd transaction fails. Leave a note in the optional narrative portion of your report if you had to complete this step.
  4. Upon successful completion of both transactions, collect your purchase(s) and leave the store. If you did not take the appropriate photos of mobile payment signage around the store, do this before you leave. Submit your survey and upload all required photos from your smartphone using the Presto Insta-shopper mobile app.

You will be asked to provide the cash register number on your survey. This can be found on the register in the store or listed on your receipt. If no store register number is listed, enter 000 on the form.

What happens if the transaction does not work? This is considered a FAILED test. Follow the steps listed in the next section to report exactly what happened on your device during your attempt.

FAILED TEST

If either transaction fails and you are unable to make a purchase using Google Pay, take the following steps:

• Try again: Make at least 3 attempts to tap your device and complete the transaction.
  • Take a picture of the error message on the terminal. If unable to get this photo, you will need to put an explanation in the form to explain why you were unable to get the photo.
  • Only make a purchase using another form of payment for the 2nd transaction if the 1st transaction is successful but the 2nd transaction fails. Use the physical credit card that you preloaded into Google Pay for the 2nd transaction and leave a comment in the optional narrative.
  • Exception: In some situations, it might be required that you continue the transaction using another form of payment. For example, a taxi ride you already took or a food shop where your meal is already prepared. If this happens, continue with the purchase using another form of payment, and we will reimburse you up to $6.50. Consider the shop a failed transaction and submit a bug report as follows:

Generating a Bug Report

Each time you have a failed transaction for both purchase and return shops, a bug report should be submitted. The bug report must be generated within 5 minutes of the transaction. Failure to generate a bug report within 5 minutes will result in your shop being excluded.

Take a bug report as soon as possible after a test failure but no longer than 5 minutes:

1. Long press on the power button: An option will appear that says “TAKE A BUG REPORT”.
  2. About 20 seconds later, you'll see a bug report notification in the top left corner in your notification bar.
    Tapping on the notification gives you the option to share the bug report in an email message.
  3. Email the bug report to GoogleBugReport@gfk.com. Include the merchant name you are testing and your country when you send the bug report email. Be sure to also copy your Field Coordinator on the bug report email.

This process should be completed any time you have a failed transaction.

DIGITAL RECEIPT

When you receive the digital receipt, see if there is a map on it. If you don’t immediately see the map on the receipt, wait 15-30 minutes and check again.

If the map has a red pin or merchant logo take one of the following actions:

• If the name and address do not match the physical location where you shopped, send a bug report following the above steps.
  • If the name and address match - select yes on the survey and continue with the report.
  • If there is no address listed - select no on the survey and provide details in the transaction feedback question.

If the map has a blue pin, take one of the following actions:

• If the name and address do not match the physical location where you shopped, select No on the survey and continue with the report.
  • If the name and address match - select yes on the survey and continue with the report.
  • If there is no address listed - select no on the survey and provide details in the transaction feedback question/

SUBMISSION

Wait up to 3 hours after your transaction to receive your digital receipt. As soon as you receive your digital receipt, take a few moments to complete and submit your survey from the PRESTO app.

Your survey is due on the same day as when you completed the assignment.

TROUBLESHOOTING

If you CURRENTLY USE Samsung pay on your device, you might need to adjust your phone’s settings to allow it to pay with Google Pay instead.

• The settings may need to be changed due to the phone being set to Samsung Pay.
  • Navigate to Settings -> NFC and Sharing -> NFC.
  • At the top of the screen is a slider to turn NFC on/off. To the right, there is a 3 dot menu. Select this and choose Advanced NFC Settings.
  • To allow Google Pay to work, select "Android Operating System".
  • If you need to change between Samsung Pay and Google Pay, this option should change automatically but if not, you can manually select SE/Secure Element (Not SE SIM though) for Samsung Pay.

If you are using a Xiami device, make sure the default NFC is set to HCE wallet.